Siipikarjaa ja lounastilaisuus 23.11

Maanantaina 19.11. meillä oli aamusta 8-10 ravitsemusta ja sen jälkeen tulimme keittiölle suunnittelemaan tiistai 4.12 Fine Dining- päivään. Menuuksi muotoutui kahden alkupalan, pääruoan ja jälkiruoan kokonaisuus. Alkupaloina on punajuuri-carpaccio ja kampasimpukat mansikkasalsan kanssa. Pääruokana meillä on ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja jälkiruoaksi on vadelmasorbettia ja suklaa brownie.



Tiistaina 20.11. meillä oli siipikarjaan keskittynyt päivä ja valmistimme useita erilaisia ruokia siipikarjasta. Oli kokonaisia broilereita, kanaviillokkia, sorsaa, ankkaa, täytettyä kalkkunaa ja risottoa. Meidän tiimi teki kanaviillokkia ja kokonaisena paistettuja broilereita. Broilereissa ei ollut muuta ihmeellistä kuin mausteet pintaan ja aluksi rinta ylöspäin uuniin n. 45min ja sen jälkeen käänettiin jolloin muista osista irronnut rasva valui rintalihaksiin. Kanaviillokkiin tuli puolestaan kanan rintafileetä ja currya ja kermaa. Helppoa tehdä siis. Ruoka oli (jälleen kerran) hyvää ja itse ostin tekemäämme kanaviillokkia kotiinkin.
Ankka

Sorsa



Täytetty kalkkuna

Kasvislisäke

Risotto






Perjantaina 23.11 meillä oli sitten meidän tiimin case eli lounastilaisuus, johon saimme itse suunnitella menun. Asiakkaat halusivat alkumaljan, pääruoan ja jälkiruoan. Alkumaljaksi valikoitui Hugo-drinkki, johon tuli seljankukkamehua, kuohuviiniä ( tällä kertaa alkoholittomana), minttua, limeä ja jääpaloja. Todella raikas ja hyvän makuinen juoma. Pääruoaksi valmistimme Duchessen perunoita, paistettua lohta, paistettuja kasviksia ja yrtti-voi-kastiketta. Jälkiruoaksi oli mustikka-valkosuklaaleivos ja kahvia/teetä. Perjantaina tulimme kouluun 8 niin kuin normaalistikin ja kävimme läpi mitä kukakin tekee. (Tämä oli päätetty aikaisemmin viikolla, mutta kertasimme kuitenkin.) Osa porukasta oli salin puolella, jolloin he vastasivat salin kattamisesta ja koristelusta. Itse olin keittiön puolella ja minun vastuullani oli Duchessen perunat, sekä niiden nostaminen lautaselle sitten kun aloimme annoksia nostaa. Autoin myös muita tiimiläisiä. Asiakkaat tulivat n. puoli yksi ja aloimme pääruokaa nostaa n. yhden aikaan. Pääruoan nostaminen sujui mielestäni hyvin siihen nähden etten ollut ikinä aikaisemmin nostanut annoksia. Kun asiakkaat olivat jälkiruoankin syöneet aloitimme keittiön siivouksen ja kun olimme siivonnet pääsimme lähtemään kotiin. Päivä oli oikein mukava ja keittiössä oli kerrankin tilaa kunnolla kun vain yksi tiimi, eikä 50 muuta ihmistä. Tämä case-päivä oli varmasti yksi omista suosikeista, koska sai yhdessä tiimin kanssa tehdä ja suunnitella vapaasti. 
Pääruoka-annos

Jälkiruoka 

Kommentit

Suositut tekstit