Maanantaina 26.11 oli vuorossa kasvisruokapäivä ja valmistimme paljon erilaisia kasvisruokia, joista suurin osa oli myös täysin vegaanisia. Toisaalta meidän tiimi teki kasvisruoan sijaan Wellingtonin pihviä. Eli naudan ulkofileetä, joka käärittiin täytteen kanssa lehtitaikinaan. Itse tein punaviinikastikkeen lihalle, kastikkeen kiehuessa auttelin muuta tiimiäni tofun ja lihan kanssa. Tofu ei onnistunut kovin hyvin, koska kypsensimme sitä uunissa, vaikka tofulle olisi riittänyt vain nopea paisto pannulla. No virheistä oppii ja tästä lähin valmistan tofun kyllä paistinpannulla enkä uunissa. Muita ruokia meillä oli mausteinen kasvissosekeitto, vegekorma, täytettyjä sieniä, seitan pihvejä, sous vide kypsennettyä kalaa, täytettyjä paprikoita ja risottoa. Ruoka oli hyvää ja näitä reseptejä tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Koska en itse varsinaisesti päässyt kasvisruokaa tekemään, en voi sanoa, että opin valmistamaan vaikka vegekormaa, minä vain maistelin sitä. Tai että opin käsittelemään seitania, ei sitäkin minä vain maistoin. Muuten päivä oli kyllä opettavainen, sillä opin esim. seitanista uusia asioita.
|
Sienet ja lohi |
|
Seitan |
Meillä ei tällä viikolla ollutkaan muita keittiötunteja, mutta torstaina 29.11 olin suorittamassa pakollisen opintojaksoon kuuluvan työvuoron Campusravitalla. Campusravitalla päädyin tekemään lämpimiä ruokia. Ensin sain latoa valmiin pannukakkutaikinan vuokiin ja paistaa ne. Sitten siirryin latomaan monta kiloa kananfileitä vuokiin ja sitä teinkin sitten seuraavan puolitoista tuntia, jonka aikana lämmitettyyn kanaan laitettiin kastiketta ja muut työntekijät siirsivät valmiit pakit linjastoille. Ruokatauon jälkeen kanan latominen jatkui, mutta jossain vaiheessa kana vaihtui possun fileisiin, joita laitettiin valmiiksi jo seuraavaa päivää varten. Lopuksi sain vielä pilkkoa keitettyjä perunoita seuraavan päivän uuniperunoita varten valmiiksi. Käytännössä seisoin samassa kohdassa 7 tuntia, tekemässä samaa hommaa, jossa välillä vaihtui vain raaka-aineet. Kiire oli, mutta mielestäni ei koskaan liian kiire. Oli mielenkiintoista tutustua Campusravitan keittiöön ja siihen miten homma siellä toimii, itse en kyllä paljoa nähnyt koska työpiste pysyi samana päivän ajan, mutta muilta ryhmäläisiltä kuuli sitten muiden työpisteiden toiminnasta.
Viikko itsessään ei ollut pitkä sillä vain kahtena päivänä tarvitsi olla keittiöllä, mutta mukavaa vaihtelua viikossa oli sillä oli kasvisruoka-teema maanantaina ja torstaina pääsi tutustumaan Campusravitan toimintaan. Molemmat olivat tavalla tai toisella opettavaisia kokemuksia.
Kommentit
Lähetä kommentti