Tiistaina 4.12. meillä oli Fine Dining päivä, jolloin valmistimme itse suunnittelemamme menuun. Menu sisälsi Kampasimpukkaa Mansikkasalsalla ja Punajuuri Carpacciota alkuruoaksi. Pääruoaksi oli paistettua ankanrintaa, kukkakaalipyrettä, paistettuja pikkuporkkanoita, punajuurisipsejä ja appelsiinikastiketta. Jälkiruoaksi oli brownieta, vadelmasorbettia, mascarbonevaahtoa ja marenkia.
Minun tiimi oli vastuussa pääruoasta eli ankasta. Minulle ja Severille jäi itse ankan valmistaminen kun muut tiimiläiset ottivat kopin pääruoan muista komponenteista. Ensin sulatimme ankan rintafileet ja otimme ne pois pakkauksista,(ankan rintoja oli 48 kpl) jonka jälkeen ankan nahkaan tehtiin veitsellä ristikkokuvio. Sitten fileet maustettiin, käytimme vain suolaa ja pippuria, sillä appelsiinikastikkeesta tuli paljon makua annokseen. Sitten fileet saivat olla huoneenlämmössä siihen asti, että olimme syöneet molemmat alkuruoat. Aluksi ankkoihin otettiin kullanruskea pinta vario-cooking-centerillä, jonka jälkeen laitoimme ne uuniin ja lämpömittari fileeseen ja odotimme, että ankan sisälämpötila oli 68 astetta. Sitten pois uunista ja lautaselle. Severi hoiti ankan paloittelun ja minä nostin ankkaa lautaselle. Annosten nostossa meitä oli yhteensä 11 ja tilassa oli vähän ahdasta, mutta annosten nostaminen onnistui oikein hyvin ja kaikki saivat lämpimät annokset.
|
Kampasimpukka |
Ruoka oli hyvää ja pääsin maistamaan esim. kampasimpukkaa, mitä en ollut maistanut koskaan ennen. Ensimmäinen alkuruoka oli kampasimpukkaa mansikkasalsalla. Se oli hyvää, tosin kampasimpukan koostumus ei vakuuttanut minua, mutta ei se pahaakaan ollut. Mansikkasalsa oli hyvää. Toinen alkuruoka oli punajuuri carpaccio vuohenjuustomoussella. Itse en ole vahvan makuisten juustojen ystävä, joten vuohenjuustomousse ei ollut minun makuuni. Mutta jos tykkää vuohenjuustosta alkuruoka oli oikein hyvää. Jälkiruoaksi oli sitten brownie, vadelmasorbettia, mascarponevaahtoa, marenkia ja mustaherukka kastiketta. Jälkiruoka oli oikein hyvää, oma suosikkini komponenteista oli vadelmasorbetti.
Fine Dining oli mielenkiintoinen ja ruoka oli hyvää ja mielenkiintoisinta oli harjoitella annosten kokoamista ja kokeilla uusia raaka-aineita. (ankka ja kampasimpukka, appelsiinikastikekin oli uusi tuttavuus.)
|
Ankat paistumassa |
|
Valmiita annoksia |
|
Pääruoka |
|
Jälkiruoka |
|
Punajuuri carpaccio
|
Kommentit
Lähetä kommentti