Ennakkotehtävä: Fileet ja Pihvit
-
Miten tunnistat raakakypsyneen lihan?
tummempi väri, mureampi, marmoroituminen, hapahko haju
tummempi väri, mureampi, marmoroituminen, hapahko haju
-
Vertaile naudan sisä- ja ulkofileen eroja
(fyysisesti / käyttötarkoitus)?
sisäfilee on pienempi kuin ulkofilee. Molemmista tehdään pihvejä, ulkofileen voi myös kypsentää kokonaisena. Sisäfilee on arvokkaampi kuin muut ruhon osat.
sisäfilee on pienempi kuin ulkofilee. Molemmista tehdään pihvejä, ulkofileen voi myös kypsentää kokonaisena. Sisäfilee on arvokkaampi kuin muut ruhon osat.
-
Minkä kokoinen pihvin annoksessa tulee olla?
160-200g
160-200g
-
Miten kokonaisia fileitä tulee käsitellä ennen
käyttöä?
Pitää poistaa kalvot.
Pitää poistaa kalvot.
-
Mitä tulee huomioida pihvien paistamisessa?
Kuuma pannu, oikea paisto aika, lihan kuivaus ja nuijiminen(jos tarpeen)
Kuuma pannu, oikea paisto aika, lihan kuivaus ja nuijiminen(jos tarpeen)
-
Millainen tulee olla pihvin / fileen
sisälämpötila silloin kun se on ”medium”?
55-58 astetta
55-58 astetta
-
Mitä
ovat 1) chateau briand 2) coeur de file 3) tournedos 4) filet mognon 5)
entrecote?
1) chateau briand: sisältä raaka paksu naudan lihapihvi
2) coeur de file: kokonaisena paistettu filee
3) tournedos: pekoniin kääritty pihvi
4) filet mognon: pihvi sisäfileestä, pieni ja liekitetty
5) entrecote: välikyljys, naudasta, runsas rasvainen
1) chateau briand: sisältä raaka paksu naudan lihapihvi
2) coeur de file: kokonaisena paistettu filee
3) tournedos: pekoniin kääritty pihvi
4) filet mognon: pihvi sisäfileestä, pieni ja liekitetty
5) entrecote: välikyljys, naudasta, runsas rasvainen
-
Mitä tarkoittaa a) freesaaminen b) al dente c)
flambeerata d) garnityyri e)gratinoida?
a) freesaaminen: rasvassa kuullottaminen
b) al dente: kypsässä ruoassa on puru tuntumaa (vrt. pasta)
c) flambeerata: liekittää
d) garnityyri: koristeet ruoan päällä ( yrtit, herneenversot)
e) gratinoida: kuorruttaa ennen paistamista
a) freesaaminen: rasvassa kuullottaminen
b) al dente: kypsässä ruoassa on puru tuntumaa (vrt. pasta)
c) flambeerata: liekittää
d) garnityyri: koristeet ruoan päällä ( yrtit, herneenversot)
e) gratinoida: kuorruttaa ennen paistamista
-
Kerro miten tehdään a)yksinkertainen paneeraus
b) kaksinkertainen leivittäminen?
Yksinkertainen: kanamuna ja korppujauho
Kaksinkertainen: vehnäjauho, kananmuna, korppujauho
Yksinkertainen: kanamuna ja korppujauho
Kaksinkertainen: vehnäjauho, kananmuna, korppujauho
Kommentit
Lähetä kommentti