Vuokaruokia, Kalaa ja Pihvejä

Maanantaina 5.11 aiheena oli erilaiset vuokaruoat ja minun tiimi eli tiimi 4 oli vastuussa astianpesusta ja valmisti lihaperunasose-laatikon. Ruokana lihaperunasoselaatikko on minulle ennestään tuttu ja olenkin valmistanut sitä useamman kerran, joten reseptissä ei ollut sinänsä mitään uutta. Hankaluuksia tuotti vain tarvittavien raaka-aine määrien laskeminen, sillä kun osa porukasta kuori perunoita ja minä paistoin jauhelihaa, en ollut ihan koko aikaa perillä siitä paljonko jauhelihaa tarvittiin yhtä peruna kiloa kohden, mutta pienellä säätämisellä kaikki saivat tarpeeksi jauhelihaa ja kaikki suunnitellut ruuat tulivat valmiiksi.


Tiistaina 6.11. meillä oli kalapäivä ja valmistimme lohesta ja muutamasta muusta eri kalasta useampaa erilaista ruokaa. Pääsin fileoimaan kalaa ensimmäistä kertaa ja myönnettäköön, että huonosti meni. Toisaalta kalan fileoiminen on vaikeaa, eikä ensimmäisellä kerralla kukaan yleensä onnistu, ainakaan täydellisesti, mutta itselleen on aina ankarin ja paremminkin olisi voinut mennä. Kun mielestäni puolet kalan lihasta jäi kiinni selkärunkoon ja fileestä tuli tosi ohutta. Veikkaisin, että paremmalla puukolla olisi voinut olla helpompi fileoida, sillä puukko, jota käytin oli todella tylsä.

Vaikka aiheena oli kalaruuat, niin minun tiimini kohdalle sattui tänä päivänä kasvisvaihtoehdon tekeminen vegaaneille ja muille kasvissyöjille, jotka eivät myöskään syö kalaa. Kasvisvaihtoehtona valmistimme kaalikääryleitä, jotka olivat minulle uusi tuttavuus, enkä ollut ennen käärinyt kaalikääryleitä. Kaalikääryleisiin tuli sieni, paprika, sipuli ja kesäkurpitsa-täyte. Muita ruokia meillä oli täytetty hauki, kermainen uunilohi, smetana lohi ja lohikeitto.
Itse fileoitu lohi

Valmiit kaalikääryleet, pinta vähän paloi

Hauki

Perjantaina 9.11 aiheena oli erilaiset pihvit ja niiden kypsennys menetelmät. Meillä oli mm. 5kg naudan sisäpaisti, naudan ulko- ja sisäfilettä ja kasvissyöjille täytettyjä paprikoita. Sisäpaistia kypsennettiin kunnes sen sisälämpötila oli 55 celsiusastetta ja pihveihin kokeiltiin niin sous vide kypsennys menetelmää ja pannulla paistamista. Mielestäni sous videllä tuli maukkaampaa lihaa, eikä pihvi näyttänyt keskeltä raalta vaan sopivasti pinkiltä. Tiimi 4 oli tällä kertaa vastuussa jälkiruuasta ja me tehtiin porkkanakakkua ja toinen puoli tiimistä teki pannacottaa ja suklaakeksejä. Ruoka oli todella hyvää ja saatiinpa lasilliset viiniäkin pihvien kanssa. 

Vanilija-mango pannacotta 
Naudan sisä ja ulkofile


Kattaus

Buffettia

Isot palat porkkanakakkua jokaiselle

Ranskalaisia, pihvejä, uunikasviksia, punaviinikastiketta, pippurikastiketta ja tomaatilla maustettua bearnaisekastiketta.

Keksit

Sous videllä kypsennettyä pihviä

Buffetin lisukkeita


Naudan sisäpaisti

Täytetyt paprikat

Tälläistä oli meillä ohjelmassa viikolla 45 ja viikolla 46 luvassa on maanantaina 12.11 pubiruokaa, tiistaina 13.11 leikkeitä ja vatitarjoilua ja perjantaina 16.11 on jälkiruokapäivä. Seuraavaan ruoan täytteiseen postaukseen!

Kommentit

Suositut tekstit